Mikkelin Tieteen päivät käynnistyvät 22. helmikuuta monipuolisella, kaiken ikäisille suunnatulla ohjelmalla.
- Toivomme Tieteen päiville paljon kuulijoita, sillä luvassa on inspiroivia luentoja ja uutta, mielenkiintoista tietoa. Tämän vuoden ohjelmassa on myös käytännön opastusta siihen, kuinka meistä jokainen voi osallistua vesistötutkimukseen ja tehdä arvokkaita havaintoja tutkijoiden avuksi, sanoo tapahtuman järjestämisestä vastuussa oleva asiantuntija Ulla Jurvanen Mikkelin yliopistokeskuksesta.
Tieteen päivät järjestetään 22.-23.2 ja tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Sessioissa asiantuntijat eri puolilta Suomea avaavat tiedettä ja tutkimusta kansantajuisesti. Ohjelma rakentuu alku -teeman ympärille ja eri päivinä painottuvat eri aihepiirit. Sessioita järjestetään yliopistokeskuksen auditoriossa, pääkirjaston Mikkeli-salissa sekä Mikkelin lukiolla.
Ulla Jurvanen nostaa ohjelmasta esiin muutaman tärpin.
- Alkujuurilla -sessiossa pääsemme aikamatkalle esihistoriaan ja rautakaudelle ja kuulemme muun muassa Etelä-Savon kalliomaalauksista ja hautalöydöksistä. Mikkelin seutukirjastolla keskiviikko -iltapäivänä olevassa sessiossa saamme vinkkejä tiedonhakuun Digi-palvelun avulla ja kuulemme kuinka digitaalisuus muuttaa kulttuuritutkimusta, Ulla Jurvanen kertoo.
- Torstain sessioista haluaisin vielä nostaa esille ajankohtaiseen ruoka-teemaan liittyvän keskustelun, jota johtaa professori Pasi Rikkonen Luonnonvarakeskukselta. Tieteen päivillä on paljon mielenkiintoista ohjelmaa, joten kannattaa varata ajankohta kalenteriin, kannustaa Ulla Jurvanen.
Tieteen päivillä on ohjelmaa myös lapsille, kun pedagoginen suunnittelija Pekka Hytinkoski pitää keskiviikkona tiedesatutuokion Mikkelin seutukirjastolla. Satutuokio sopii sekä päiväkoti-ikäisille että muille lapsenmielisille. Keskiviikon alkuillassa järjestetään seutukirjastolla myös vesiaiheinen -tapahtuma, joka sopii kaikille yli 6-vuotiaille. Ohjelmassa on lisäksi lajittelua havainnollistava Roskabingo. Myös Ursan planetaarionäytökset sopivat kaikille yli 5-vuotiaille.
Tutustu ohjelmaan ja tule mukaan seuraamaan keskusteluja paikan päälle. Puheenvuoroja voi kommentoida ja puhujille voi esittää kysymyksiä.
Lisätietoja:
- Asiantuntija Ulla Jurvanen, Mikkelin yliopistokeskus, puh. 050 439 7798, ulla.jurvanen@muc.fi
- www.muc.fi/mikkelintieteenpaivat
- www.facebook.com/mikkelintieteenpaivat
- Ohjelma: https://muc.fi/tapahtumat/mikkelin-tieteen-paivat_perusinfo/mikkelin-tieteen-paivat-2023/
Mikkelin Tieteen päivät
Mikkelin yliopistokeskus järjestää joka toinen vuosi Mikkelin Tieteen päiviä. Tieteen päivät ovat suurelle yleisölle suunnattuja, monitieteisiä ja maksuttomia tapahtumia, joissa eri alojen tutkijat ja asiantuntijat kertovat yleistajuisesti ja laaja-alaisesti tieteestä ja tutkimuksesta sekä tieteen mahdollisuuksista. Tapahtuman yhteydessä julkistetaan myös Tieteenkesyttäjä ja Tieteenkesyttäjä juniori.
Mikkelin Tieteen päivien koordinaattorina toimii Mikkelin yliopistokeskus yhteistyössä Luonnonvarakeskus Luken, Mikkelin kaupungin, Mikkelin seutukirjaston ja Mikkelin lukion sekä Urheilupuiston yläkoulun kanssa. Tieteen päiviä tukevat Suomen kulttuurirahasto ja Tieteen tiedotus ry. Valtakunnallista tapahtumaa koordinoi Tieteellisten seurain valtuuskunta.