International Mikkeli day 2020

Kansainvälinen mikkeliläinen 2020 –tunnustus rehtori, tanssipedagogi Carmen Rodergasille

Vuoden 2020 Kansainvälinen mikkeliläinen on Carmen Rodergas. Tunnustus myönnettiin Carmen Rodergasille hänen pitkäjänteisestä työstä Mikkelin hyväksi. Erityisenä ansiona pidetään sitä, että Carmen Rodergas on tehnyt merkittävää työtä Mikkelin kaupungin kulttuurielämän sekä lasten ja nuorten liikunnallisuuden hyväksi.

Kataloniasta kotoisin oleva Carmen Rodergas on asunut Suomessa vuodesta  1997 lähtien. Hän toimii vuonna 2006 perustamansa Tanssikoulu Carmencitan rehtorina. Tanssikoulu tarjoaa monipuolista, tasoittain etenevää, tavoitteellista sekä laadukasta tanssitaiteen perusopetusta. Opettajina toimivat palkitut tanssialan ammattilaiset.

  • Minulle kansainvälisyys tarkoittaa mahdollisuutta. Mahdollisuutta tutustua uusiin paikkoihin ja ihmisiin, mahdollisuutta oppia kieliä, mahdollisuutta tutustua uusiin toimintatapoihin ja kulttuureihin sekä mahdollisuutta ymmärtää maailmaa laajemmin ja eri näkökulmista. Lämmin kiitos tästä tunnustuksesta, toteaa Carmen Rodergas.

Tunnustus myönnettiin viidettä kertaa ja valinnan teki International Mikkeli Day -toimikunta, johon kuuluu Mikkelin kaupungin, Kansainvälinen Mikkeli ry:n sekä alueen toisen- ja korkea-asteen oppilaitosten edustajia. Tunnustus kansainvälisestä työstä myönnetään henkilölle, joka on edistänyt pohjoismaisia arvoja ja yhdenvertaisuutta, ansioitunut taloudellisen hyvinvoinnin lisäämisessä tai vähentänyt rasismia ja syrjintää omilla teoillaan ja esimerkillään.

IMD-tapahtuman tähtivieraana oli monimuotoisuuden puolestapuhuja Sara Salmani, joka puhui ennakkoluuloista ja rasismista omien kokemustensa kautta. Tapahtumassa käytiin panelikeskustelu ja kuultiin erilaisia onnistumistarinoita Mikkelistä. Toisen ja korkea-asteen oppilaitokset tuottivat videoita kansainvälisyydestä ja pohtivat kulttuureja voimavarana ja osana oppilaitosten arkea.

Yhdeksännen IMD-päivän toteutuksessa olivat mukana kaikki Mikkelin toisen ja korkea-asteen oppilaitokset sekä Mikkelin kaupunki. Myös muita alueen kansainvälisyys-toimijoita osallistui tapahtuman toteutukseen. Webinaarina toteutettu IMD oli osa DigiSyke-viikkoa.

 

Lisätietoja: