Tutkimus- ja kehittämistoimintaa tehdään Mikkelissä LUT-yliopistolla sekä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa. LUT Mikkeli on LUT-yliopiston alueyksikkö. LUTin kaikki schoolit toimivat Mikkelissä bioenergian tutkimusryhmän, erotustekniikan osaston sekä yrittäjyyden tutkimusryhmän kautta. LUT toimii Mikkelin yliopistokeskuksessa Lönnrotinkadulla sekä Sammonkadulla.
Lut-yliopisto
Tutkimus
Bioenergian laboratorio
LUT School of Energy Systemsiin kuuluva Bioenergian laboratorio tutkii erityisesti teknologioita ja liiketoimintaa, joka liittyy metsäbiomassan käyttöön.
Bioenergia ja muut energiamuodot | LUT University
Tutkimusryhmän vastuuhenkilö professori Tapio Ranta
Erotustekniikan osasto
LUT School of Engineering Sciencen Erotustekniikan osasto on Suomen suurin yksikkö alallaan. Erotustekniikan perustana on fysikaalisten ja kemiallisten ilmiöiden ymmärtäminen ja mallinnus. Yksikön moderneja erotustekniikan laitteistoja voidaan hyödyntää laboratorio- ja pilot-mittakaavassa eli molekyylitasolta aina prosessikonsepteihin. Biologinen vedenkäsittely, suuri levälaboratorio ja kattavat analyysimahdollisuudet ovat yksikön erikoisuuksia.Mikkelissä pääpaino on erityisesti veden puhdistukseen liittyvissä teknologioissa.
https://www.lut.fi/school-of-engineering-science/tutkimus/erotustekniikka
Tutkimusryhmän vastuuhenkilö on osastonjohtaja Sami Virolainen
Mikkelissä toimivat professorit
LBM Mikkeli
LUT Kauppakorkeakoulun toimintaa Mikkelissä vetää kansainvälisen liiketoiminnan ja yrittäjyyden tutkimusryhmä, joka tutkii yrittäjyyttä ja siihen liittyviä ekosysteemejä, kansainvälistä liiketoimintaa, uusia liiketoimintamalleja ja kestävää arvonluontia.
Kansainvälinen liiketoiminta ja yrittäjyys | LUT University
Ryhmän vastuuhenkilö professori Henri Hakala
Lisätietoja:
- LUT Mikkeli
- Laboratoriot: Timo Laakso, laboratoriopäällikkö, LUT-yliopisto, timo.laakso@lut.fi
- Trailblazer-strategia 2030: Puhdas energia, vesi ja ilma ovat elämän edellytyksiä, joihin LUT-yliopisto etsii ratkaisuja tekniikan ja talouden osaamisella. LUT auttaa yhteiskuntaa ja yrityksiä uudistumaan kestävästi. Kampukset sijaitsevat Lappeenrannassa ja Lahdessa, alueyksiköt Mikkelissä ja Kouvolassa.
Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti
Tutkimus
Ruralia-instituutissa tehdään monitieteistä ja tieteenalojen rajat ylittävää tutkimusta, joka liittyy erityisesti yrittäjyyden ja hyvinvoinnin kehittämisessä nouseviin ilmiöihin ja ongelmanratkaisuihin maaseudun näkökulmasta. Yhteiskunnallisesti tutkimus kiinnittyy kestävään kehitykseen sekä maaseudun ja kaupunkien vuorovaikutukseen globalisoituvassa maailmassa. Monipuolinen kansainvälinen ja kotimainen tutkimusyhteistyö ja tutkijakoulutuskumppanuudet vahvistavat instituutin tutkimusta. Yritykset voivat hyödyntää Ruralia-instituutin kansainvälisten Visiting Scholar -tutkijoiden monipuolista osaamista erilaisten tutkimus- ja kehittämisprojektien kautta. Vierailevat tutkijat edustavat monipuolisesti eri tieteenaloja.
Kehittämistoiminta
Ruralia-instituutissa koordinoidaan ja osallistutaan kehittämisprosesseihin, joissa luodaan ja pilotoidaan uusia toimintamalleja ja innovaatioita maaseudun kehittämiseen. Tavoitteena on yhdistää ratkaisukeskeisesti yliopistollista tutkimustietoa, asiantuntijuutta ja käytännön kokemusperäistä tietoa yhteistyössä kumppaneiden kanssa. Kehittämistoiminta palvelee maaseudun yrityksiä, julkisen ja kolmannen sektorin toimijoita sekä edistää erilaisten politiikkainstrumenttien vaikuttavuutta.
Lisätietoja:
- Varajohtaja ja dosentti, Torsti Hyyryläinen, Mikkeli
- https://www.helsinki.fi/fi/ruralia-instituutti/tietoa-meista