Täydennyskoulutus

Täydennyskoulutus on nimensä mukaisesti tutkintoa tai osaamista täydentävää koulutusta. Täydennyskoulutuksiin osallistutaan tavallisesti jonkin tutkinnon suorittamisen jälkeen tai esimerkiksi silloin, kun siirrytään uudenlaista osaamista vaativiin työtehtäviin.

Joihinkin täydennyskoulutuksiin vaaditaan tietynlaista ennakko-osaamista tai pohjakoulutusta esimerkiksi tietyltä alalta, mutta on myös täydennyskoulutuksia, joihin voi osallistua ilman tutkintoa.

Eri tahot toteuttavat täydennyskoulutuksia sekä maksuttomina että maksullisina. Koulutuksen voi maksaa osallistuja itse tai esimerkiksi hänen työnantajansa.

Täydennyskoulutusten pituus vaihtelee pitkistä, useamman vuoden kestävistä ohjelmista lyhyisiin, esimerkiksi yhden päivän koulutuksiin ja valmennuksiin. Koulutukset voidaan toteuttaa lähi- tai verkkokoulutuksina tai näitä molempia yhdistävinä hybridikoulutuksina.

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti tarjoaa täydennyskoulutusta

Ruralia tarjoaa painoaloillaan yliopistollista täydennyskoulutusta ja perusopetusta. Osaamisen kehittämistä ja koulutusta sisältyy myös moniin kehittämishankkeisiimme. Lisäksi tuotamme oppimateriaaleja ja kehitämme koulutusmalleja. Teemme yhteistyötä opetuksen suunnittelussa ja toteutuksessa yhdessä yritysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Täydennyskoulutus tähtää osallistujien ammatillisen tiedon ja osaamisen päivittämiseen ja syventämiseen. Täydennyskoulutusta toteutetaan yhteistyössä Helsingin yliopiston tiedekuntien ja muiden koulutus- ja kehittäjäorganisaatioiden kanssa. Ruralia tarjoaa täydennyskoulutusta painoaloillaan eri asiantuntijaryhmille. Lue lisää >>

HY+ auttaa päivittämään osaamisesi

Koulutus- ja kehittämispalveluja tarjoava HY+ Oy on Helsingin yliopiston rahastojen omistama täydennyskoulutusyhtiö. HY+ on erikoistunut jatkuvaan oppimiseen ja erilaisiin työelämälähtöisiin kehittämisratkaisuihin.

HY+:n täydennyskoulutuksiin voit osallistua oman työn ohella, ja niiden avulla pääset kehittämään sekä omaa osaamistasi että koko organisaatiotasi. Tuore tutkimustieto toimii pohjana käytännönläheisissä koulutuksissa ja valmennuksissa eri aloilta. Lue lisää >>.

Räätälöityä tilauskoulutusta yrityksille ja organisaatioille

HY+ auttaa rakentamaan ajankohtaisesta yliopistollisesta tutkimustiedosta työelämälähtöisiä koulutuksia asiakkaiden tarpeisiin. Tarjoamme räätälöityjä koulutus- ja kehittämisratkaisuja yrityksille ja organisaatioille yksityisellä, julkisella ja kolmannella sektorilla. Tilauskoulutusten sisältö, taso, toteutus ja laajuus suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa siten, että asetetut tavoitteet saavutetaan mahdollisimman tehokkaasti ja vaikuttavasti. Lue lisää >>

Tilaamalla HY+:n uutiskirjeen saat ennakkotietoa oman alasi tulevista koulutuksista, kutsuja maksuttomiin tilaisuuksiin sekä kiinnostavia sisältöjä. Tilaa uutiskirje >>

Aalto-yliopisto

Ainutlaatuinen tarjooma valmennusta, kehittämispalveluja ja koulutusta. Aalto University Executive Education and Professional Development (Aalto EE) tarjoaa vaikuttavia liikkeenjohdon ja asiantuntijoiden valmennus-, koulutus- ja kehittämispalveluita. Koulutamme tulevaisuuden muutoksen tekijöitä – nykyisiä ja tulevia johtajia sekä asiantuntijoita – jotka jättävät jäljen liike-elämään ja yhteiskuntaan. Tarjoamme ohjelmia, jolla on vaikutusta työhösi, asiantuntijuuteesi ja johtajuuteesi, ajatteluusi, organisaatioosi ja sitä kautta myös yhteiskuntaan. Pääset laajentamaan osaamistasi ja ajatteluasi kokonaisvaltaisesti. Opit tunnistamaan oman potentiaalisi ja saat välineitä sen saavuttamiseksi. Lue lisää >>

LUT-yliopisto 

LUT-täydennyskoulutus auttaa sinua sekä syventämään että laajentamaan osaamistasi. Työkaluinamme ovat avoimet johdon ja asiantuntijoiden ohjelmat, lyhytkestoiset moduulit sekä yrityskohtaiset koulutukset.

LUT-täydennyskoulutus tuo yliopiston huippuosaamisen yritysjohdon ja asiantuntijoiden käyttöön koulutuspalvelujen kautta. Yhdistämme ajankohtaisen johtamisen, talouden ja tekniikan tutkimustiedon yritysten konkreettisiin tiedon tarpeisiin myös tekniikan ja talouden rajapinnoilla.

Kaikille ei sovi samat ratkaisut, sen tiedämme. Siksi rakennamme henkilökohtaiset kehityssuunnitelmat ja yrityskohtaiset koulutuskokonaisuudet aina yhdessä asiakkaan kanssa. Olemme mukanasi kehitysprosessin alusta loppuun asti. Lue lisää >>

FITech

Tekniikan alan verkostoyliopisto FITech (Finnish Institute of Technology) perustettiin vuonna 2017. Perustajajäseniä ovat seitsemän suomalaista tekniikan alalla toimivaa yliopistoa, Teknologiateollisuus ry sekä Tekniikan Akateemiset ry (TEK). Mukana Mikkelin yhteistyöyliopistoista on Aalto-yliopisto ja LUT-yliopisto.

FITech perustettiin lisäämään yhteistyötä tekniikan alalla. Tavoitteena on ohjata tekniikan alan osaajia Suomen kasvualoille ja vastata tekniikan alalla nouseviin osaajatarpeisiin. Tällä hetkellä FITech-verkoston toiminta pohjaa hankkeisiin. Lue lisää >>