What to do in Mikkeli – Mikkelin vapaa-ajan aktiviteetteja koottu englanniksi MUCin sivuille

Mikkelin harrastusmahdollisuuksia ja vapaa-ajan aktiviteetteja on koottu Mikkelin yliopistokeskuksen (MUC) nettisivuille englanniksi. Tarkoitus on ollut koota englanniksi mahdollisuus päästä harrastamaan Mikkelissä, sillä täällä on opiskelijoita, työntekijöitä sekä muita englantia pääkielenään käyttäviä ihmisiä. Sivuille on koottu seuroja ja yhdistyksiä, jotka palvelevat englanniksi ja jotka lupautuivat antamaan yhteystietonsa. Sivuilta löytyy myös kokemuksia Mikkelistä osiosta Mikkeli stories.

– Yliopistokeskukseen kuuluvissa yksiköissä on monia ei-suomenkielisiä työntekijöitä ja opiskelijoita. Pohdimme, mitä ei-suomenkielinen voi tehdä Mikkelissä tehdä vapaa-aikanaan ja huomasimme, että tietoa on saatavilla todella heikosti. Päätimme tehdä selvityksen ei-suomenkielisille soveltuvista vapaa-ajan mahdollisuuksista ja iloksemme saimme paljon vastauksia ja kontakteja, joista päästä eteenpäin. Voi toki kysyä, onko tällainen yliopistojen tehtävää, mutta kun kukaan ei tällaista ole tehnyt, pitää jostakin päästä alkuun. Toivottavasti tästä on hyötyä mahdollisimman monelle, yliopistokeskuksen pääsihteeri Matti Malinen toteaa.

Sivuston on koonnut Aalto-yliopiston Mikkelin International Business -kandidaattiohjelman opiskelija Lilian Pulli.

– Mikkeli saattaa ensisilmäyksellä vaikuttaa rauhalliselta paikalta, mutta se tarjoaa paljon tekemistä niille, jotka ovat valmiita ottamaan siitä kaiken irti. Valitettavasti vapaa-ajan toiminta ei ole ollut helposti saavutettavaa ei-suomenkielisille. Niinpä pyrimme projektin kautta avaamaan näitä mahdollisuuksia ja varmistamaan, että kuka tahansa voi löytää mieleistään tekemistä ja nauttia Mikkelin tarjoamista kokemuksista, Lilian Pulli avaa työtään yliopistokeskuksessa.
Aktiviteetit löytyvät osoitteesta https://muc.fi/en/what-to-do-in-mikkeli/

Lisätietoja:
– Matti Malinen, pääsihteeri, Mikkelin yliopistokeskus, matti.malinen@muc.fi, p. 050 496 8981
https://muc.fi/en/what-to-do-in-mikkeli/