Uusi normaali on muutoskestävämpi Etelä-Savo (podcast)

Mitä voisi tarkoittaa, että Suomessa ei palattaisi Covid-19 pandemiaa edeltävään tilanteeseen, vaan uuteen normaaliin. Paluu normaaliin tarkoittaisi paluuta jatkuvan muutoksen yhteiskuntaan, mutta uuteen normaaliin siirtyminen merkitsisi siirtymää muutokseen, jossa toimitaan toisin, tehdään asioita uudella – muutoskestävämmällä – tavalla.

Etelä-Savon ei ehkä kaikessa edes kannattaisi tavoitella paluuta yhteiskuntaan, jossa vallitsee vanha normaali. Voisimme nimittäin pärjätä uudessa normaalissa paremmin. Meillähän on siitä jo monia aihioita, joita voimme kehittää eteenpäin. Askel uuteen normaaliin olisi meidän yhteinen askeleemme muutoskestävämpään yhteiskuntaan. Muutoksen tarpeellisuudesta koronapandemia on ollut kipeä muistutus.

Kuuntele podcast:

Torsti Hyyryläinen

HT Torsti Hyyryläinen on aluetieteen dosentti ja maaseutukysymyksiin erikoistunut aluetieteilijä. Torsti on vuodesta 1996 lähtien työskennellyt Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa, jossa toimii nykyisin tutkimusjohtajana ja instituutin varajohtajana. Hän on myös Helsinki institute of sustainability science (HELSUS) -verkoston jäsen. Torstin tutkimus on kohdistunut yhteis­kunnan alueellisiin muutoksiin, aluekehittämiseen ja politiikan ohjausjärjestelmiin sekä osallisuuteen. Hän toimii nykyisin Maaseutututkimus-lehden päätoimittajana.