Oppilaitostyötä 15-vuoden ajan

-Parasta työssäni ovat ehdottomasti olleet kohtaamiset erilaisten ihmisten kanssa, toteaa oppilaitospastorina Mikkelissä työskentelevä Jaana Pietiläinen. 

Työssään hän on jalkautunut sinne, missä hänen asiakkaansa, opiskelijat ja oppilaitosten henkilökunta ovat. Tutuksi ovat tulleet niin Mikkelin yliopistokeskuksen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Suomen Nuoriso-opiston kuin Etelä-Savon ammattiopistonkin toimijat.

-Kuuntelua ja jutteluapua on tarjolla kaikille uskontokunnasta tai kansallisuudesta riippumatta. Kohtaamiset hoituvat myös englannin kielellä, kertoo Jaana Pietiläinen. 

Kahvitapaamisia erilaisilla teemoilla, askartelutuokioita, lauluhetkiä, kirkkojen esittelyä ja muuta matalan kynnyksen toimintaa on ollut tarjolla vuosien saatossa juttelu- ja kuunteluavun ohella. Erityinen mieleen jäänyt perinne on ollut joulukorttien askartelu yksinäisille vanhuksille yhdessä opiskelijoiden kanssa. 

Työnsä kautta pastori Pietiläinen kertoo saavuttaneensa paljon ymmärtämystä ja suvaitsevaisuutta erilaisuutta kohtaan. Hän on kokenut olonsa tervetulleeksi ja arvostetuksi eri yhteisöissä. 

Oppilaitospastorin työ jatkuu ja kesällä 2023 uusi henkilö tulee jatkamaan Jaana Pietiläisen merkityksellistä työtä paikkakunnan oppilaitoksissa.

Juttu ja kuva: Ulla Jurvanen