Mikkelin yliopistokeskuksen Päivänsäde 2022 on William Johnston – positiivisin muccilainen on Mirka Viitala

 

Mikkelin yliopistokeskus on julkistanut Päivänsäteen vuodelle 2022. Päivänsäde on William Johnston Mikkelin yliopistokeskukseen kuuluvasta Aalto-yliopiston International Business –kandidaattiohjelmasta. Johnston on ensimmäisen vuoden opiskelija ja hän toimii opiskelijajärjestö Probba ry:n hallituksessa tapahtumakoordinaattorina.

Päivänsäteen kriteereinä on, että valittava henkilö on hyvä yhteishengen luoja, reilu kaveri, sosiaalinen sekä iloinen ja avoin.  International Business –kandidaattiohjelman opiskelijat valitsevat Päivänsäteen keskuudestaan vuosittain ja Päivänsäde on perinteisesti julkistettu Flooran-päivänä.

  • William on ohjelmamme historian ainoa opiskelija, joka on täysin amerikkalainen ja jolla ei ollut aiempia yhteyksiä Suomeen ennen saapumistaan. Hän on Probban hallituksessa ja on myös aktiivinen vaihto-opiskelijatuutori. William on aina läsnä opiskelijatapahtumissa ja hän yllätti meidät hänen nopeasti paranevalla suomen kielellä, opiskelijajärjestö Probba ry:n puheenjohtaja Sebastian Koskinen kertoo.

Myös yliopistokeskuksen positiivisin muccilainen vuodelle 2022 on valittu. Tunnustus myönnettiin LUT-yliopiston Mikkelin Erotustekniikan osastolla työskentelevälle Mirka Viitalalle. Viitala tutkii työssään muun muassa Saimaan mikromuoveja.

  • Mirka Viitala on avulias ja hyväntuulinen työyhteisönsä jäsen, joka kohtaa ihmiset aidosti ja ystävällisesti. Hänellä on aikaa kuunnella. Hän osallistuu positiivisella mielellä yhteisiin tapaamisiin ja tapahtumiin. Hän on aktiivinen yhteisöllisyyden rakentaja yli yksikkörajojen, yliopistokeskuksen pääsihteeri Matti Malinen kertoo valinnasta.

Positiivisen muccilaisen valintaa varten tehtiin kysely MUC-yhteisössä ja tunnustukset julkistettiin Mikkelin yliopistokeskuksen Flooran päivän tapahtumassa 13.5.2022.

 

Mikkelin yliopistokeskuksen Päivänsäde 2022 on William Johnston – positiivisin muccilainen on Mirka Viitala. Kuva: Ulla Jurvanen, Mikkelin yliopistokeskus.

Lisätietoja:

 

Flooran päivästä:  Flooran päivä on perinteinen akateeminen juhlapäivä, jota vietetään keväisin toukokuun 13. päivä. Ylioppilaiden kevätjuhlan päivämäärässä oli aluksi pientä vaihtelua, sillä vielä 1800-luvun alussa ylioppilaat juhlivat kevään tuloa aina toukokuun ensimmäisenä päivänä. Vuonna 1840 toukokuun 13. päivä, Floran päivä, nimettiin virallisesti ylioppilaiden kevätjuhlapäiväksi.  Vuoden 1848 Flooran päivän juhlinta on jäänyt pysyvästi Suomen historiaan. Juhla järjestettiin Kumtähden kentällä Toukolassa, ja sitä on pidetty jopa Suomen syntymähetkenä. Tilaisuudessa esitettiin ensi kerran J. L. Runebergin ja Fredrik Paciuksen Maamme-laulu. Yliopistoissa ja korkeakouluissa noudatetaan edelleenkin Flooran päivän akateemisia traditioita, jokaisessa omalla tavallaan. Mikkelin yliopistokeskuksessa tapahtuma pidettiin tänä vuonna virtuaalisena 12.5. Flooran päivän sattuessa Helatorstaille.