Mikkelin Tieteen päivillä mielenkiintoisia luentoja, julkistuksia ja URSAN planetaarionäytöksiä

 Mikkelin Tieteen päivien 22.-23.2.2023 ohjelma on julkistettu. Tieteen päivien teemana on alku ja luvassa on mielenkiintoisia luentoja muun muassa Etelä-Savon kalliomaalauksista, Astuvan akasta Tuukkalan emäntään, Päämajakaupungista sekä kiertotaloudesta ja vedenpuhdistuksesta. URSA tuo Mikkeliin liikkuvan planetaarion ja tapahtumassa julkistetaan Tieteenkesyttäjä 2023, Tieteenkesyttäjä juniori sekä annetaan tunnustus ansioituneelle 9. luokan oppilaalle. Lapsille järjestetään perinteinen tiedesatutunti pääkirjastolla, jossa satuja lukee pedagoginen suunnittelija Pekka Hytinkoski Ruralia-instituutista.

 Ohjelma on mielenkiintoinen ja monipuolinen – kaikille löytyy jotain. Useissa sessioissa on vahva kytkös Etelä-Savon alueen historiaan tai nykyhetkeen. Myös alueen kärkiteemat; vesi ja ruoka ovat esillä puheenvuoroissa. Erityisen ilahtuneita olemme siitä, että saamme URSAn mukaan tapahtumaamme. Heidän planetaarionäytöksensä on hieno elämys, joka tarjoaa ajanmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta, Mikkelin Tieteenpäivien ohjelmasta vastuussa oleva asiantuntija Ulla Jurvanen Mikkelin yliopistokeskuksesta kertoo.

Tieteen päivien puheenvuorot ovat ajankohtaisia ja teemoja pyritään käsittelemään laaja-alaisesti ja selkeästi, niin että ne avautuvat eri-ikäisille kuulijoille. Sessioita järjestetään yliopistokeskuksen auditoriossa, pääkirjaston Mikkeli-salissa sekä Mikkelin lukiolla.

Tieteen päivät on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, jossa eri alojen tutkijat ja asiantuntijat kertovat yleistajuisesti ja laaja-alaisesti tieteestä ja tutkimuksesta sekä tieteen mahdollisuuksista.

Mikkelin Tieteen päivät järjestetään yhteistyössä Mikkelin yliopistokeskuksen, Mikkelin kaupungin, Luonnonvarakeskuksen, Mikkelin Seutukirjaston, Mikkelin lukion, Urheilupuiston yläkoulun sekä vuosittain vaihtuvien yhteistyötahojen kesken.

Tutustu ohjelmaan ja tule mukaan seuraamaan keskusteluja paikan päälle. Puheenvuoroja voi kommentoida ja puhujille voi esittää kysymyksiä.

Lisätietoja: