LUT Mikkeli

Tutkimus- ja kehittämistoimintaa tehdään Mikkelissä LUT-yliopistolla sekä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa.

 

LUT Mikkeli on LUT-yliopiston alueyksikkö. LUTin kaikki schoolit toimivat Mikkelissä bioenergian tutkimusryhmän, erotustekniikan osaston sekä yrittäjyyden tutkimusryhmän kautta. LUT toimii Mikkelin yliopistokeskuksessa Lönnrotinkadulla sekä Sammonkadulla.

 

Tutkimus

Bioenergian laboratorio

LUT School of Energy Systemsiin kuuluva Bioenergian laboratorio tutkii erityisesti teknologioita ja liiketoimintaa, joka liittyy metsäbiomassan käyttöön.

Bioenergia ja muut energiamuodot | LUT University

Tutkimusryhmän vastuuhenkilö professori Tapio Ranta

 

Erotustekniikan osasto

LUT School of Engineering Sciencen Erotustekniikan osasto on Suomen suurin yksikkö alallaan. Erotustekniikan perustana on fysikaalisten ja kemiallisten ilmiöiden ymmärtäminen ja mallinnus. Yksikön moderneja erotustekniikan laitteistoja voidaan hyödyntää laboratorio- ja pilot-mittakaavassa eli molekyylitasolta aina prosessikonsepteihin. Biologinen vedenkäsittely, suuri levälaboratorio ja kattavat analyysimahdollisuudet ovat yksikön erikoisuuksia.Mikkelissä pääpaino on erityisesti veden puhdistukseen liittyvissä teknologioissa.

https://www.lut.fi/school-of-engineering-science/tutkimus/erotustekniikka

Tutkimusryhmän vastuuhenkilö on osastonjohtaja Sami Virolainen

Mikkelissä toimivat professorit

Amit Bhatnagar

Mika Mänttäri

Eveliina Repo

Susana Rodriquez-Couto

 

LBM Mikkeli

LUT Kauppakorkeakoulun toimintaa Mikkelissä vetää kansainvälisen liiketoiminnan ja yrittäjyyden tutkimusryhmä, joka tutkii yrittäjyyttä ja siihen liittyviä ekosysteemejä, kansainvälistä liiketoimintaa, uusia liiketoimintamalleja ja kestävää arvonluontia.

Kansainvälinen liiketoiminta ja yrittäjyys | LUT University

Ryhmän vastuuhenkilö professori Henri Hakala

 

Lisätietoja: