Tutkimus
Ruralia-instituutissa tehdään monitieteistä ja tieteenalojen rajat ylittävää tutkimusta, joka liittyy erityisesti yrittäjyyden ja hyvinvoinnin kehittämisessä nouseviin ilmiöihin ja ongelmanratkaisuihin maaseudun näkökulmasta. Yhteiskunnallisesti tutkimus kiinnittyy kestävään kehitykseen sekä maaseudun ja kaupunkien vuorovaikutukseen globalisoituvassa maailmassa. Monipuolinen kansainvälinen ja kotimainen tutkimusyhteistyö ja tutkijakoulutuskumppanuudet vahvistavat instituutin tutkimusta.
Kehittämistoiminta
Instituutissa koordinoidaan ja osallistutaan kehittämisprosesseihin, joissa luodaan ja pilotoidaan uusia toimintamalleja ja innovaatioita maaseudun kehittämiseen. Tavoitteena on yhdistää ratkaisukeskeisesti yliopistollista tutkimustietoa, asiantuntijuutta ja käytännön kokemusperäistä tietoa yhteistyössä kumppaneiden kanssa.
Kehittämistoiminta palvelee maaseudun yrityksiä, julkisen ja kolmannen sektorin toimijoita sekä edistää erilaisten politiikkainstrumenttien vaikuttavuutta.
Tutkimusryhmät ja niiden vastuuhenkilöt:
- Aluehistoria ja kulttuuriperintö
Riukulehto Sulevi, tutkimusjohtaja, dosentti - Aluekehitys, aluehistoria
Jumppanen Aapo, yliopistotutkija - Aluekehitys, paikallinen kehittäminen ja politiikka
Hyyryläinen Torsti, tutkimusjohtaja, varajohtaja, dosentti - Kestävä talous ja osuustoiminta
Vaskelainen Taneli, yliopistotutkija - Kestävät ruokajärjestelmät
Helenius Juha, professori, dosentti - Kulutustutkimus, digitalisaatio ja laadulliset menetelmät
Ryynänen Toni, vanhempi tutkija, dosentti
Tutkimusryhmäsivu Human in digital and sustainable economies - Luontoyrittäjyys ja luonnonvarojen kestävä käyttö
Kurki Sami, johtaja, professori, dosentti - Maaseutuyrittäjyys, yritysten yhteiskuntavastuu, kestävä ruokaketju
Lähdesmäki Merja, vanhempi tutkija - Yrittäjyys ruokajärjestelmien kestävyysmuutoksessa
Gaiani Silvia, vanhempi tutkija - Pk-elintarvikeyritystoiminta, kestävä matkailu, vastuullinen liiketoiminta
Väisänen Hanna-Maija, hankekoordinaattori