KESTÄVYYSMUUTOS
Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin Ruokaketjut ja luonnonvarat -painoalalla tutkimuksen ja kehittämisen painopisteitä ovat kestävät ruokajärjestelmät, luomu, biologinen/integroitu kasvinsuojelu, elintarviketurvallisuus sekä uudet luonnontuotteet ja luontoon perustuva yrittäjyys.
Vastuuhenkilöt (linkkki avautuu omaan ikkunaan):
- Luomuinstituutti: Johtaja Sari Iivonen / Luomu-instituutti
- Ruokaketjut ja luonnonvarat: Hankekoordinaattori Hanna-Maija Väisänen / Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti
- Kestävät ruokaketjut: Professori Juha Helenius / Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti
Lappeenrannan teknillisen yliopisto LUT:in erotustekniikan osaston tehtävänä on parantaa osaltaan energian, veden ja luonnonvarojen riittävyyttä sekä ympäristön tilaa. Mikkelissä työskentelee tiimi, joka kehittää uusia veden vedenpuhdistusmenetelmiä ja mahdollisuuksia hyödyntää jätevettä tai sen sisältämiä yhdisteitä raaka-aineena. Erotustekniikka keskittyy menetelmiin, joilla eri raaka-aineet saadaan erotettua toisistaan.
Vastuuhenkilö (linkki avautuu omaan ikkunaan):
- Mari Kallioinen, osastonjohtaja, dosentti, LUT-yliopisto
- Antti Häkkinen, professori, LUT-yliopisto
- Mika Mänttäri, professori, LUT-yliopisto
- Tuomo Sainio, professori, LUT-yliopisto
- Arto Pihlajamäki, tutkijaopettaja, LUT-yliopisto
- Eveliina Repo, apulaisprofessori, LUT-yliopisto
LUT-yliopiston bioenergian tutkimusryhmä tutkii jakelujärjestelmiä sekä käsittelyteknologioita metsäbiomassan energiakäyttöön liittyen.
Vastuuhenkilö (linkki avautuu omaan ikkunaan):
- Bioenergia: Professori Tapio Ranta / LUT-yliopisto