KESTÄVYYSMUUTOS

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin Ruokaketjut ja luonnonvarat -painoalalla tutkimuksen ja kehittämisen painopisteitä ovat kestävät ruokajärjestelmät, luomu, biologinen/integroitu kasvinsuojelu, elintarviketurvallisuus sekä uudet luonnontuotteet ja luontoon perustuva yrittäjyys.

Vastuuhenkilöt (linkkki avautuu omaan ikkunaan):

Lappeenrannan teknillisen yliopisto LUT:in erotustekniikan osaston tehtävänä on parantaa osaltaan energian, veden ja luonnonvarojen riittävyyttä sekä ympäristön tilaa. Mikkelissä  työskentelee tiimi, joka kehittää uusia veden vedenpuhdistusmenetelmiä ja mahdollisuuksia hyödyntää jätevettä tai sen sisältämiä yhdisteitä raaka-aineena. Erotustekniikka keskittyy menetelmiin, joilla eri raaka-aineet saadaan erotettua toisistaan.

Vastuuhenkilö (linkki avautuu omaan ikkunaan):

LUT-yliopiston bioenergian tutkimusryhmä tutkii jakelujärjestelmiä sekä käsittelyteknologioita metsäbiomassan energiakäyttöön liittyen.

Vastuuhenkilö (linkki avautuu omaan ikkunaan):