MIKKELIN TIETEEN PÄIVÄT 2021


Mikkelin Tieteen päivät järjestetään vuonna 2021 viikolla 15. Tieteen päivien teemana on Hyvä ja paha tieto. Mikkelin Tieteen päivien ohjelma pohjautuu Helsingissä järjestettävien Tieteen päivien ohjelmaan. Puhujista reilut puolet on tarkoitus pyytää Mikkelin ulkopuolelta ja loput mikkeliläisistä yliopisto- ja tutkimusorganisaatioista.

Tieteen päivät Mikkelissä koostuu useista sessiosta sekä luennoista, joita järjestetään useammassa eri paikassa. Tilanteen niin vaatiessa osa sessioista voidaan toteuttaa etäyhteyksien kautta.

Tieteen päivien yhteydessä tullaan palkitsemaan Mikkelin vuoden Tieteenkesyttäjä sekä Tieteenkesyttäjä junior. Vuoden 2020 palkinnon saaja oli agronomi Jukka Rajala, joka toimii Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa erikoissuunnittelijana sekä junior-palkinnon saajana abiturientti Caro Liikanen Mikkelin lukiosta.

Mikkelin Tieteen päivät-tapahtuman vastuullisena järjestäjänä toimii Mikkelin yliopistokeskus (MUC). Yhteistyössä mukana ovat myös Luonnonvarakeskus Mikkeli, Mikkelin lukio, Mikkelin Urheilupuiston yläkoulu, Mikkelin seutukirjasto sekä Mikkelin kaupunki. Teemoista riippuen mukana erillisten sessioiden toteutuksessa on myös muita paikallisia toimijoita, esimerkiksi vuonna 2019 Metsäkeskus sekä Sodan ja rauhan keskus Muisti.